Saturday, 23 November 2013

Testimoni Omega Guard- Anak pulih dari batuk

Kredit untuk Rabiatul Adawiyah utk testi ini..

Sekarang ni musim demam.. So, ramai anak2 kecil yg dijangkiti demam dan selsema. Bila anak x sihat, kt sebagai ibu mesti risau sgt2.. Lg2 kedua-dua anak sy pernah kena sawan demam.. Jadi untuk mengelakkan anak saya sering jatuh sakit saya berikan mereka Omega Guard..

Apa itu Omega Guard?

Omega Guard ialah minyak ikan laut dalam dari Shaklee yg mengandungi Omega 3 dan 6 yg diperlukan oleh badan utk perkembangan yg sihat..

Tgk anak2 saya sihat dan cergas..



Sunday, 17 November 2013

Energizing Soy Protein- Sumber Protein Terbaik


Protein berasal dari bahasa Yunani 'proteios' yang bererti pertama atau utama. Protein merupakan makromolekul yang menyusun lebih dari separuh bahagian sel. Protein menentukan ukuran dan struktur sel, komponen utama dari sistem komunikasi antara sel, serta sebagai pemangkin berbagai reaksi biokimia di dalam sel. Kerana itulah sebahagian besar aktiviti penelitian biokimia tertuju pada protein khususnya hormon, antibodi dan enzim.

Semua jenis protein terdiri daripada rangkaian dan kombinasi 20 asid amino. Setiap jenis protein mempunyai jumlah dan urutan asid amino yang khas. Di dalam sel, protein terdapat baik pada membran plasma mahupun membran internal yang menyusun organ sel seperti mitokondria, retikulum endoplasma, nukleus dan badan golgi dengan fungsi yang berbeza-beza tergantung pada tempatnya. Protein - protein yang terlibat dalam reaksi biokimia, sebahagian besarnya berupa enzim yang banyak terdapat di dalam sitoplasma dan sebahagiannya terdapat pada organ sel.

Protein merupakan kelompok biomakromolekul yang sangat heterogen. Ketika berada di luar makhluk hidup atau sel, protein sangat tidak stabil. Untuk mempertahankan fungsinya, setiap jenis protein memerlukan keadaan tertentu ketika diekstrak dari normal biological milieu. Protein yang diekstrak hendaknya dihindarkan dari proteolisis atau dipertahankan aktiviti enzimnya.


stucture protein


structure membrane cell yg menunjukkan ikatan protein memainkan peranan yang penting dlm pembinaannya
RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):

1. kurang darah atau kurang oksigen dalam darah
2. penyakit buah pinggang
3. penyakit hati
4. kolesterol tinggi
5. tekanan darah rendah
6. kandungan gula darah rendah
7. Fungsi saraf tak stabil
8. Ulser perut + usus
9. Luka ambat sembuh
10.Pengaliran darah yang tidak lancar
11.Penglihatan kurang baik
12.Badan menggeletar
13.Letih lesu
14.Lemah
15.Tinggi kandungan air dalam tisu badan
16.Terancat akal
17.Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan


ESP Shaklee Sumber Protein Terbaik


ESP atau Energizing Soy Protien adalah sumber protein yang terbaik. Apa ESP ni? ESP adalah makanan tambahan protein yang berasaskan kacang soya. Dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. ESP memiliki kualiti protein yang tinggi dan merupakan faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

ESP merupakan satu-satu nya produk di pasaran yang mengandungi  9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai dengan semua peringkat umur. Ia juga rendah Indeks Glisemik yang sangat sesuai untuk mengawal kencing manis.


Perbezaan ESP Shaklee dengan yang lain.

ESP Shaklee membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi

Kandungan rendah lemak bukan GMO (Genetically Modified Organism) iaitu tidak merubah kandungan genetik organismanya, dan lengkap dengan protein yang mengandungi sembilan asid amino penting ini sesuai untuk seisi keluarga.Bagi setiap satu hidangan Energizing Soy Protein Shaklee memberikan kandungan14 gram soya protein yang diperlukan oleh hati yang sihat.

1 hidangan ESP Shaklee = 2 x daging, 4x telur, 12x susu, rendah lemak tiada kolestrol, tiada asid uric, dan sangat mudah diserap oleh badan.



1 hidangan ESP Shaklee = 2 x daging, 4x telur, 12x susu,


7 kriteria terbaik yang ada dalam ESP Shaklee.


Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.

Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik dan vitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan

Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.

Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang

Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.

Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan-Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result

Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg demikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium



Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

  • Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
  • Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
  • Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.
  • Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.
  • Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.
  • Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.
  • Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya

SIAPA YG PERLUKAN ESP?

Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu.terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonus for weight management)

#Lelaki : Protect from any disease (heart,cancer,etc).Baik untuk prostat.

#Ibu mengandung : For a healthier pregnancy- well grown fetus ; membantu mengurangkan ketakselesaan ketika hamil

#Ibu yang menyusu: Membantu menggalakan dan mengekalkan pengeluaran susu . Dan yg bestnya, pengambilan ESP konsisten sepanjang penyusuan susu ibu,dapat membantu pekembangan fizikal bayi secara sihat

#Wanita: Keanjalan kulit.. Awet muda gitu..… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut)

ESP juga sesuai untuk seisi keluarga anda seperti:

  1.  Orang yang ingin kekal sihat..
  2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
  3. Kanak-kanak bersekolah
  4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak
  5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
  6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,
  7. Ahli sukan dan bina badan
  8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat

Apa kata orang yang dah cuba ESP Shaklee??? Klik Testimoni.


Nak Order? Order sekarang untuk consultation PERCUMA untuk masalah anda. 

Sila hubungi saya

NURUL AIN ROSLAN 
SID#919305
sms/whatsapp 0164115145
klik di nama untuk cari saya di facebook







Testimoni-ESP Shaklee





Nak Order? Order sekarang untuk consultation PERCUMA untuk masalah anda. 

Sila hubungi saya


NURUL AIN ROSLAN 
SID#919305
sms/whatsapp 0164115145
klik di nama untuk cari saya di facebook

Wednesday, 13 November 2013

Pentingnya Pengambilan Vitamin Pre-Natal

Entry kali ini saya nak share tentang kepentingan vitamin kepada ibu hamil dan kandungannya. Ibu hamil digalakkan makan makanan yang seimbang untuk menampung keperluan badan ibu dan bayi. Tetapi atas beberapa faktor, makan yang dimakan oleh ibu sehari-hari mungkin tidak mengandungi nutrien yang mencukupi. Oleh itu, ibu hamil disarankan untuk mengambil Vitamin Pre-natal untuk menampung kekurangan zat yang boleh meningkatkan risiko kecacatan bayi ,kelahiran pra matang dan kelahiran bayi kurang berat.




Pengambilan Vitamin pra natal juga boleh membantu tubuh ibu supaya cergas sepanjang hari terutama ibu yang bekerja, dan membantu ibu yang mengalami muntah dan loya di awal kehamilan mendapat nutrien yang mencukupi. 

Berikut adalah nutrien yang penting untuk perkembangan bayi dan ibu hamil:


  • Iron: untuk pembentukan sel darah merah yang membawa oksigent ke seluruh badan. Ia boleh didapati dalam sayuran hijau seperti bayam, sawi dan brokoli dan kekerang. Namun begitu, makanan seperti ikan, daging merah dan hati mengurangkan penyerapan iron dalam badan. Begitu juga makanan yang mengandungi kalsium seperti susu, keju dan produk tenusu yang lain. 
  • Folic Acid: untuk perkembangan fizikal dan saraf bayi diawal kelahiran. Asid Folat terdapat dalam kebanyakan makanan seperti nasi, germa gandum, bayam, brokoli even tauge sekali pun. Namun begitu, jika makan ini terlebih masak, kandungan asid folat di dalamnya akan hilang.
  • Kalsium: untuk kesihatan tulang, gigi dan gusi. Kekurangan kalsium boleh mengakibatkan sakit pinggang dan kekejangan kaki, malah kerapuhan gigi. Ibu hamil memerlukan 1000mg kalsium sehari.
  • Omega 3: penting untuk perkembangan otak, sistem saraf dan penglihatan yang baik. Ikan adalah sumber omega terbaik terutamanya ikan salmon. Tetapi, ada ikan yang telah diracuni merkuri akibat pencemaran laut.
Bagi memenuhi keperluan nutrien tersebut, Set Kehamilan membariskan produk Shaklee seperti berikut:

  1. Vitalea -multivitamin dengan iron mengandungi 30 nutrisi harian lengkap, 12 vitamin dan 7 mineral penting yang disarankan oleh RDA.
  2. B Complex- lengkap dengan 8 keluarga B termasuk asid folic
  3. Ostematrix-kapsul kalsium dengan  magnesium, fosforus, vitamin D, zinc, kuprum, manganes, dan boron. Supplement kalsium ini perlu lengkap dgn mineral ini untuk mengelakan  enapan mineral. Magnesium dalam Ostematrix juga membantu melembutkan najis  dan mengurangkan sembelit.
  4. Omega Guard- sumber omega 3 terbaik dari minyak ikan tulen.
  5. ESP- sumber protien yang kaya dengan 9 asid amino yang penting dalam pembentukan sel yang sihat dan mengurangkan risiko pre-eclampsia.
  6. Vit C- membantu penyerapan iron dan B complex. Merangsang penghasilan kolagen dalam kulit bayi.





Memerlukan Set ini? Order di sini untuk konsultasi PERCUMA!!!

atau hubungi saya:

NURUL AIN ROSLAN 
SID#919305
sms/whatsapp 0164115145
klik di nama untuk cari saya di facebook



Khasiat Ramuan Dalam VIVIX



~Poligonum Cuspidatum~
Poligonum Cuspidatum adalah sumber resveratol yang biasa digunakan secara komersial dalam bidang kesihatan. Resveratol yang diekstrak dari Poligonum Cuspidatum mampu mencegah pembiakan Tumor dan metastasis to lung. Pendek kata pengambilan Vivix secara konsisten boleh mencegah kanser dan merawat penyakit berkaitan paru-paru seperti asma. Resveratol mampu: 

  1. melambatkan proses penuaan
  2. merendahkan kolestrol dan tekanan darah
  3. meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.
Poligonum Cuspidatum

Elderberry (Sambucus Nigra)
  •  mengandungi bahan aktif yang dipanggil flavonoid yang membantu mengubati gejala flu dan demam dan meningkatkan sistem imun.
  •  mengandungi anthocyanin yyg memberi kesan anti radang
  • kaya dengan Vitamin A,B dan C dan nutrien seperti asid amino, carotenoid, tannin dan rutin.
  • anti oksidant
  • merendahkan tahap kolesterol dan menghalang penyebab penyakit jantung, strok, dan stress.
Elderberry

Purple Carrot



  • Merupakan sumber terbaik vitamin A dan sumber anti oksidan yang mustajab kerana mengandungi anthocyanins yang tinggi yang juga memberi warna menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran seperti berry. 
  • Mengandungi Asid klorogenik yang dipercayai mampu mengurangkan diabetis.
  • Anthocyanin juga bertindak sebagai anti radang, anti mikrobial dan anti-carcinogen ( pencegah kanser).
  • memebri kesan yang baik pada saluran darah, platelet dan lipoprotin yang mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.
Lobak Ungu

Muscadine Grape

  • merupakan satu-satunya anggur semulajadi yang menpunyai lebih dari 1 kromosom, yang mengukuhkan profil polyphenolnya dan bermanfaat utk kesihatan.
  • mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi yang mempunyai ciri-ciri yang menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria.
Muscadine Grape
Dapatkan VIVIX SHAKLEE sekarang!!

Tuesday, 12 November 2013

Vivix-Khasiat dan Kegunaannya Merawat Diabetis dan Kanser



Vivix merupakan supplemen anti penuaan terbaik didunia yang dibangunkan oleh Shaklee. Ia mengandungi 4 ramuan semula jadi iaitu Muscadine Grape, Purple Carrot, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum. Sebelum kita review apa kebaikan ramuan2 ini , jom kita lihat apa yang Vivix telah berikan kepada pengguna-penggunanya.
credit to diaryofmuhamad.com

credit to diaryofmuhamad.com


credit to diaryofmuhamad.com


Teruja dengan kesan-kesan nya?? Jom kita review apa kebaikan ramuan2 ini disini.

Dapatkan VIVIX sekarang. Bulan Nov adalah bulan promosi Vivix:

Beli 1 dengan harga RM 475!!
Beli 2 dengan harga RM 950 percuma keahlian!!
Beli 6 dengan harga RM2,850 dapat percuma 1 botol Vivix, keahlian percuma bernilai RM 65, CoQHealthPlus secara PERCUMA dan Cash Back sebanyak RM 252. Total jimat RM900++..

Jom pakat beli ramai2!! boleh hadiahkan kpd ibu bapa!!



atau hubungi saya:

NURUL AIN ROSLAN 
SID#919305
sms/whatsapp 0164115145
klik di nama untuk cari saya di facebook




Vivix dan Berhenti Merokok

 Jom kita hayati testimoni seorang perokok tegar yang mengambil hanya beberapa sudu vivix tetapi tubuhnya sudah tidak boleh menerima rokok.


video
Summary:


  1. Selepas 1 sudu pertama, hanya mampu merokok sebatang selepas itu rasa "kenyang". Rokok dirasakan pahit dan xsedap.
  2. 4 hari kemudian selepas sudu ke 2, setengah batang pun dah x boleh hisap. Rasa mual bila merokok. Berjoging pun xde masalah stamina.
Kenapa jd mcm tu ek? Sebab Vivix membaiki tubuh dari peringkat sel, tenaga juga dibekalkan dari peringkat sel. Vivix memperbaiki DNA sel sehingga sel sendiri menolak bahan asing seperti Narkotin dari meresap dalam sel. Bagus sangat..

MENARIK KAN?? 


atau hubungi saya :


NURUL AIN ROSLAN 
SID#919305
sms/whatsapp 0164115145
klik di nama untuk cari saya di facebook



Jadual Pengambilan Vitamin

Assalamualaikum w.t.b

Di bawah adalah jadual pengambilan vitamin Shaklee secara general. Kepada pelanggan MyvitaminJourney, saya sudah pun menyediakan Jadual Pengambilan yang spesifik untuk anda.




ESP : 1x pagi; 1x b4 sleep ( Bancuh 1 sudu besar dlm  1 gelas plain water/susu / jus/milo)

After bfast: GLA 1bj,Lecitin 3bj

After Lunch : Vitalea , B Complex , Vita C

After Dinner: Alfalfa (3bj), Zinc 1bj, Lecitin 3bj, Omega 1bj

B4 Sleep : Ostematrix 4bj, Vit E @ GLA 1bj, 

*Vitalea tidak boleh diambil bersama susu/ ostematrix /ESP
*Vita E tidak boleh ambil bersama alfalfa
*Rules/Tips : Minum air masak 2-3liter sehari

Hubungi saya

NURUL AIN ROSLAN 
SID#919305
sms/whatsapp 0164115145
klik di nama untuk cari saya di facebook