Friday, 20 December 2013

School Holiday

Assalamualaikum..
Salam berShaklee teman2 semua..
Lama tak update blog ni..Ni pun kena paksa..hahaha..bila nanny buat cabaran baru la nak update..hihihi..bersawang dah..
Hari ni nak update tentang aktiviti saya dan family sepanjang cuti sekolah ni.. sebenarnya xde pe pun aktiviti yang menarik yg ktrg buat.. pergi picnic kat PD je.. hari2 lain duduk rumah buat nasi lemak.. hahaha..bosan kn??.. tp saya suka..at least terisi juga perut2 mereka yg kelam kabut nak g keja tp x sempat sarapan..semoga mereka dpt menjalankan tugas dgn baik.. perut kenyang badan bertenaga produktiviti meningkat.. elok juga wat tagline ESP ni..hihihi..


Bercuti ke Port Dickson
Hari sabtu, tanggal 7 Dec, kami sekeluarga bersama adik2, Hanafi, Mader, Amin,Liyana n Ucu sekeluarga pergi bercuti ke Port Dickson.. awal jg kami rancang holiday ni.. dah lama x berjalan adik beradik.. Mak n ayah x dpt join.. kereta rosak.. kalau mak ada mesti seronok.. tp xpe la..lain kali ktrg nak g dgn mak sekali..
Kami menginap di Bayu Beach Resort.. Apartment 2 bilik.. Harga ok la.. x mahal sgt.. kongsi ramai2.. sewa 2 unit, 1 untuk ktrg adik beradik, 1 utk ucu sekeluarga..
Kami check in hari sabtu. Sampai2 je Aina dah geram tgk laut.. xsabar dia nak g mandi.. apa lg, letak je beg, salin baju terus ke pantai.. mandi la aina n iman sepuas-puasnya.. sampai mengigil2.. tu pun x nak naik.. bila hujan terpaksa jg la naik.. seronok tgk anak2 main air.. lps hujan berhenti,sambung lg mandi kat kolam resort lak.. hai aina, mmg suka main air..
Walaupun satu malam je di Port Dickson tp anak2 seronok sgt. Seronok main air.. sampai menggigil2.. Lain kali kt dtg lg ye..
Aktiviti lain, minggu lps g kenduri anak sedara husband saya kahwin di Kg Kalo.. Seronok dan meriah.. Aina la paling excited, dia suka g rumah org kahwin.. "pengantin bayu".. (bayu tu baru..pelat r).. suka sgt nyanyi lagu ni:
'Siya ya siya pengantin bayu,
Siya masuk, jgn mayu2'
Faham x? Mcm2 Aina ni..
Esok, kami nak g Zoo Melaka.. bw budak2 g tgk haiwan lak..  tunggu ye update g Zoo lak..
BYE..SAYONARA!!
Aina dan pengantin bayu
Sharol, Daniel, Liyana.Aina yg pakai baju pink kat belakang tu

No comments:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen dan Cadangan Anda