About Me


SERBA SEDIKIT TENTANG SAYA!!!

Assalamualaikum w.t.b..

Nama saya, Nurul Ain Roslan. Saya adalah seorang suri rumah sepenuh masa, berpendidikan Ijazah Sarjana Muda Perakaunan dari UiTM Shah Alam. Saya mempunyai seorang puteri dan seorang putera.


Ketika Mengandung Anak Ke-2

Husband and Daughter
Saya merupakan seorang pengguna dan pengedar Shaklee sejak Disember 2012. Saya suka sangat guna Shaklee. Semulajadi dan selamat.  Kepada kawan-kawan yang mencari produk yang terbaik dan semulajadi, anda telah ke page yang betul. Saya bersedia memberikan nasihat dan consultancy secara percuma kepada kawan-kawan yang  ingin menjalani cara hidup yang sihat dengan Shaklee. 

Sejarah Perkenalan Dengan Shaklee..

Saya mengenali Shaklee semasa mengandungkan anak ke dua pada tahun 2012. Ketika tu saya sedang mencari produk untuk berpantang. Pengalaman melahirkan anak pertama secara c-sec membuatkan saya mencari produk bukan jamu yang memberikan tenaga serta penyembuhan yang cepat dan berkesan. Mana tidak nya, beli mahal2 tapi xhabis guna pun.Rugi..Carian saya menemukan saya dengan Shaklee.  Namun, saya tidak terus membeli kerana ketika itu suami saya tidak percaya pada produk MLM. Katanya produk MLM ni indah khabar dari rupa. Tetapi saya terus membuat research tentang produk Shaklee untuk menyakinkan dia dan membaca banyak testimoni yang mengatakan produk Shaklee bagus dan selamat. Alhamdulillah suami percaya dan membenarkan saya menggunakan Shaklee ketika menyusukan cahaya mata ke-2. 

Aina and Iman
Sebab apa saya guna Shaklee??

Pengalaman menyusukan anak lelaki dan perempuan sangat berbeza. Anak pertama saya telah berjaya  menyusukan secara eksklusif sehingga 6 bulan kemudian campur susu formula atas desakan kerja. Lagi pun anak pertama saya, Aina x kuat menyusu. Jadi saya campurkan dengan susu formula untuk memudahkan pengasuh. Rugi-rugi!! Sehingga Aina berumur setahun saya terpaksa memberhentikan susu badan pada Aina kerana mengandung dan tidak mampu meneruskan penyusuan. Ditambah lagi kerana kekurangan ilmu tentang penyusuan. Ingatkan mengandung tidak boleh menyusukan  anak. Rugi-rugi!!! Kenapa la xjumpa Shaklee masa ni..

Ketika anak ke-2, saya berazam untuk menyusukan Iman sehingga 2 tahun..Memang kuat sungguh azam saya kerna kecewa tidak dapat meneruskan pada Aina. Tapi menyusukan anak lelaki tidak semudah anak perempuan. Iman sangat kuat menyusu. Sehingga saya rasa sangat letih, tapi dia masih tidak puas menyusu. Jadi, saya mengambil keputusan untuk menggunakan Shaklee.. Saya menggunakan Set 3M iaitu ESP, Vitalea, B complex, Vit C dan Alfalfa.. Hasilnya sangat memberangsangkan. Bukan saja saya tidak keletihan tetapi anak lelaki saya sangat cepat kenyang menyusu. Malah saya boleh simpan stok susu.. Benda yang paling susah nak buat masa dalam pantang Aina.. Malas punya pasal la tu.. 

Set 3MMemulakan Bisnes Shaklee

Setelah menggunakan Shaklee, hati saya telah jatuh cinta dan terus menghubungi Wan Syazlin (wan ni member universiti dulu) untuk menyertai Shaklee. Maka, bermula lah perjalanan hidup saya sebagai pengedar Shaklee. Kebetulan pula saya diberhentikan kerja kerana kegawatan ekonomi US. Maka saya menjadikan Shaklee antara punca pendapatan saya. Kenapa saya pilih Shaklee?
Ia mudah dan saya tidak perlu untuk keluar dan meninggalkan anak di rumah. Xperlu modal, boleh order terus dari Shaklee dan Shaklee sendiri yang akan pos kepada customer. Senang kan? Tambahan pula ada group coaching yang banyak memberi tunjuk ajar utk berbisnes dan kesedaran untuk meningkatkan amalan-amalan kerohanian.. Kalau x nak buat bisnes boleh makan sendiri dan beli dengan harga ahli dan dapat ramai kenalan yang beraura POSITIF..Berminat nak jadi ahli?? Boleh Hubungi saya atau klik disini untuk borang.


Call/SMS/Whatsapp: 016-4115145
Email: Ainazakiyyah@gmail.com


No comments:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen dan Cadangan Anda